Friet van Piet

Ben je in Chersonissos en heb je zin in een lekker frietje met een Hollandse snack, dan is Friet van Piet de plek waar je moet zijn. Deze snackbar staat al jaren bekend in Cherso en is erg geliefd bij de Nederlanders die vakantie vieren in de feeststad.

Oer Hollandse snacks

Bij Friet van Piet kun je alles krijgen. De door Grieken en Nederlanders gerunde frietzaak heeft krokketten, frikandellen, kaassoufflés, bamischijven etc… Alle snacks die je in Nederland ook kunt bestellen. Voelt het toch nog een beetje als thuis terwijl je lekker op vakantie bent. 

Centrale locatie in het midden van de strip

Je vind Friet van Piet ongeveer in het midden van de strip, in de zijstraat naast het Hof van Holland. De straat heet Sanoudaki en de snackbar bevindt zich op nummer 8.

Word jij de bandjes koning(in)?

De friettent geeft bandjes weg bij je bestelling met de naam van de zaak erop. Deze bandjes zijn in vele verschillende kleuren te krijgen en onder sommige jongeren is er een wedstrijd wie de meeste van deze bandjes kan verzamelen. Wat wel handig is, op deze bandjes is ook het telefoonnummer van de frietzaak te vinden. Je kunt namelijk bellen om een bestelling te laten bezorgen bij je hotel of appartement, of zelfs op het strand waar je aan het chillen bent.