Het weer in chersonissos

Ga je op vakantie naar Chersonissos? Dan is het natuurlijk fijn om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Op het eiland Kreta is het over het algemeen vaak lekker weer. Maar hoe warm is het precies? En verschilt te temperatuur in de zomer erg met die in de winter? In onderstaande grafieken kun je zien welke temperaturen je in welke periode kunt verwachten. Ook kun je zien hoe warm het op dit moment in de stad is. Verder geven we aan in welke periode je de meeste zon kunt verwachten, in geval dat je optimaal van de zon wilt genieten gedurende je vakantie in Chersonissos.

Het huidige weer in Chersonissos

Het klimaat op Kreta

In Chersonissos is het heerlijk vertoeven. Gemiddeld is het hier zo’n 250 dagen per jaar droog en zonnig. Het eiland Kreta, waar Chersonissos ligt, heeft een mediterraan klimaat en de gemiddelde temperatuur door het jaar heen is er 21°C. Het warmst is het er in juli. In deze maand is het er gemiddeld zo’n 27°C.

crete, the sun, holidays
people, man, woman

De beste periode

Wil je zoveel mogelijk genieten van de zon als je in Chersonissos bent, dan is de ideale periode om hier op vakantie te gaan tussen begin mei en eind oktober. In deze periode valt er vrijwel geen regen en kun je vrijwel iedere dag lekker in de zon liggen op een van de mooie stranden of vertoeven op het bekende Starbeach.